Дитяче автомобільне крісло групи 1

Дитяче автомобільне крісло групи 1

Дитяче автомобільне крісло групи 1 підходить для маленьких пасажирів вагою в діапазоні 9-18 кг.

Використовувати для малюка крісло групи 1 можна починаючи з 11-12 місяців. А точніше з часу, коли малюк може самостійно сидіти і впевнено тримати голову. Питання про заміну його на автомобільне крісло групи 2 за посиланням стає актуальним приблизно у віці 3-4 років.

Крісла групи 1 фіксують в машині або штатними ременями безпеки, або закріплюють за допомогою системи Isofix. Другий варіант кріплення відрізняється надійністю за умови установки крісла в відповідно з доданою до нього інструкцією.

Крісла групи 1 можуть бути декількох типів: з вбудованим п’ятиточковим ременем, зі столиком безпеки. Крісла 1-ї групи не можуть приймати горизонтальне положення. Це небезпечно, так як в разі дорожньо-транспортної пригоди внутрішні органи можуть бути серйозно травмовані. Та й при сильному відхиленні дитина може з’їхати з крісла. Однак в них є можливість відхилення спинки приблизно до 35 градусів для комфортного сну дитини. Деякі батьки вважають, що цього мало. Однак не варто забувати про те, що в кріслах спочатку передбачений мінімальний нахил сидіння. Звичайно, на ринку є різні пропозиції, в тому числі і крісел групи 1 з можливістю більшого відхилення спинки. Але такі крісла не сертифіковані і небезпечні для малюка. Та й встановити таке автокрісло в машині не представляється можливим. Адже автокрісло є і так досить габаритне утримує пристрій, яке практично впритул стикається з переднім сидінням. А розклавши його просто не залишиться місця для ніжок маленького пасажира.

editors editors

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *