Топ 5 помилок при виборі зимових шин

Топ 5 помилок при виборі зимових шин

Про покупку зимової гуми варто замислитися заздалегідь, щоб з настанням холодів та раптового першого снігу мати можливість відразу ж «перевзути» свій автомобіль.

Але при виборі зимових шин, наприклад на сайті mastershina.com і досвідчені автомобілісти та новачки припускаються деяких помилок, про які ми з Вами і поговоримо далі.

Помилка 1. Неправильно підібрана гума зими. Для зими варто вибирати виключно зимові шини, нехай навіть інші стверджують, що універсальні та літні шини теж підходять для теплої зими. Також тут враховується і категорія зимової шини – економ, преміум або спорт клас. Вся справа в допустимій швидкості пересування, чим краще зимова гума, тим більша швидкість допускається. Але не варто випробовувати свою долю на дорозі.

Помилка 2. Неправильно встановлені зимові шини. Так, малюнок протектора грає дуже велику роль, але некваліфікований фахівець може встановити зимові шини неправильно. Це сприятиме уповільненню руху автомобіля та точності керування.

Помилка 3. Неправильний тиск у шинах. Чим вищий тиск у шині, тим гірше зчеплення з дорогою, а це збільшує гальмівний шлях автомобіля. Низький тиск у зимовій гумі також сприяє погіршенню керованості автомобіля, тому слід за цим стежити.

Помилка 4. Неправильно підібраний діаметр шин. Краще дотримуватися рекомендацій виробника автомобіля та купити зимову гуму відповідного діаметра. Так, допускаються деякі похибки, але все залежить від типу їзди та Вашого професіоналізму.

Помилка 5. Зимові шини в Україні мають бути лише із шипами. Насправді все залежить від того, де саме Ви найчастіше їздитимете. У міських умовах зимові шини із шипами забезпечують не таке гарне зчеплення. А ось на заміських трасах зимова гума з шипами буде дуже доречною, і забезпечить Вам безпечну поїздку.

Так, вибір та купівля зимових шин, особливо для новачка – справа дуже непроста. Але Ви завжди можете звернутися за порадою до фахівців (або при техогляді, або в магазині з шинами), і вони точно допоможуть Вам підібрати саме те, що потрібно. А ось вибір виробника зимової гуми – це вже особисте рішення кожного автомобіліста. Багато в чому він ґрунтується на фінансових можливостях та моделі автомобіля.

Але це зовсім не означає, що дешеві зимові шини будуть гіршими за дорогі аналоги (можна спробувати нового виробника для різноманітності). Тут головне вчасно змінювати зимову гуму і не їздити на «лисій» гумі, адже це може призвести до дуже серйозних наслідків і навіть аварій.

editors editors

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *