На США насувається новий потужний ураган

На США насувається новий потужний ураган

Після урагану Харві, який спричинив чималі збитки та руйнування на території Сполучених Штатів, до південно-східного узбережжя наближається ураган Ірма, який, за попередніми висновками, є найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиріччя.

За оцінками синоптиків, даний ураган має п’яту, навищу ступінь небезпеки,та перевищує ураган Харві, який став причиною повенів та масових руйнувань на території США.

Ураган такої потужності здатен зривати дахи з будівель та виривати дерева з корінням, перетворюючи їх на смертельно небезпечні снаряди. При цьому, наявний ступінь небезпеки був визначений під час перебування епіцентру урагану над океаном, а в процесі наближення до узбережжя він тільки набиратиме силу.

Станом на 06 вересня Ірма досягла узбережжя країни Антигуа і Барбуда в Карибському морі та продовжує рухатися у північно-західному напрямку зі швидкістю біля 300 кілометрів на годину. За попередніми прогнозами, найближчим часом ураган пройде по території Домініканської республіки, Куби та Гаїті. Узбережжя штату Флорида він досягне до кінця тижня.

На даний час триває мобілізація військовослужбовців Національної гвардії у штаті Флорида, евакуація туристів з островів біля узбережжя штату.

Одним з найбільш критичних наслідків урагану Ірма називають суттєве скорочення видобутку нафти в Мексиканській затоці.

admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *