Прем’єра історичного фентезі «Сторожова легенда» очікується 12 жовтня

Прем’єра історичного фентезі «Сторожова легенда» очікується 12 жовтня

Один з перших вітчизняних фільмів у жанрі фентезі під назвою «Сторожова легенда» виходить у прокат 12 жовтня цього року.

Основою для сценарію стрічки є повість  Володимира Рутківського «Сторожова легенда». Режисером картини є Юрій Ковальов, для якого дана робота є дебютом у великому кіно.

Перший варіант твору, на основі якого знятий фільм, був надрукований у журналі “Однокласник” у 1991 році. Друге видання вийшло вже у вигляді книги у 2012 році завдяки видавництву  «А-ба-ба-га-ла-ма-га». При цьому, твір був суттєво перероблений та доповнений автором, сюжетна лінія та перелік задіяних героїв значно розширені.

Фільм, знятий за мотивами даного твору, розповідає про нашого сучасника, хлопця Віктора, який, здійснивши подорож у часі, потрапляє до далекого минулого, часів Київської Русі. При цьому, історичні реалії того часу в оповіданні доповнені фентезійними героями та обставинами.

Якісно відтворений антураж давніх поселень, сучасні спецефекти та цікавий сюжет не залишать байдужими прихильників жанру.

 

admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *